Esittelyt

4. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 4. luukku, joulutunnelmaa




Luukku 4
Enää 20 päivää jäljellä, meillä (tai ainakin minä) kuuntelen jo 24/7 joululauluja ja tätäkin postausta kirjoittaessani soi tuo ylhäällä oleva kappale. Olisiko kivaa jos linkkaisin aina jokaiseen luukkuun jonkun kivan joululaulun kuunneltavaksi? Tässä luukussa yritän levittää vähän joulumieltä ja lisäilen kuvia aikaisemmista jouluista, sekä kerron miten meillä vietetään jouluaattoa.


 Joulu. Talven mukavinta aikaa.
   Itse en pidä talvesta, lumesta ja kylmästä, mutta joulusta pidän. Rakastan sitä tunnelmaa jonka joulu tuo: kotoisa lämmin takkatuli, kauniita kortisteita, rakkaita ihmisiä....


 Joulukuun alussa rupean fiilistelemään joulua: Laitan jouluvalot ikkunoihin, poltan kynttilöitä, juon glögiä ja syön suklaata. Oikeastaan varmaan se aika ennen jouluaattoa on kaikkein mukavin, jouluaatto vain kaiken huipennus. Lunta saisi sataa noin viikko ennen joulua.


 Meillä ollaan vietetty aina jouluaattoa ja -päivää sukulaisten ja perheen kanssa ja ilta kuluu suurin piirtein aina saman kaavan mukaan, sillä joulu on minusta perinne joka pitää säilyttää perinteenä. 
  Joulukuusi tuodaan sisään pari päivää ennen jouluaattoa, yleensä aatonaattona, ja koristellaan, joulumusiikin tahdissa. Pipareitten tuoksu sen sijaan leijailee kotona jo viikkoja ennen itse joulua. 

Harva(ko) kuusi
2012
 Itse aattona käymme silloin tällöin joulukirkossa päivällä ja sitten saunotaan. Osa vieraista, niin läheltä kuin kaukaa, (jos vietämme joulua meidän kotonamme) on tällöin jo tullut ja osallistuvat loppuillan ruoka valmisteluihin. Joulupöytään kuuluu kaikki perinteinen: kinkku, peruna-, porkkana-, sekä lanttulaatikko, rosollia, perunoita, savukaloja ja vaikka mitä. Ruokailu on aika tärkeä osa jouluaattoa ja petyn jos kaikkia jouluun kuuluvia herkkuja ei pöydästä löydy, vaikkakaan jouluruoka ei ole kuitenkaan hirveästi minun makuuni. 

2012
 Illasta jaamme kuusen alla komeilevan lahjakasan, syömme suklaakonvehti överit ja nautimme joulun tunnelmasta. Ihaninta on istua viimeisenä valveilla kuusen valossa ja vain olla.



Ja kiitos vielä kaikista ihanista kommenteista viime päivän luukkuun :)
  Linkkaa blogisi-postaukseen kannattaa vielä mennä linkkaamaan bloginsa jos ei ole sitä vielä tehnyt, postaukseen pääsee TÄSTÄ!

9 kommenttia:

  1. tää oli tosi kiva postaus! tuli kauhee joulufiilis, ite en oo vielä saanu aikaseks laitettuu mitään jouluvaloja ym :D

    VastaaPoista
  2. ah tekee mieli joulusuklaata <3

    VastaaPoista
  3. Ihan sika kiva postaus ja ahh joulufiilis <3

    VastaaPoista
  4. Ihana tää postuas, siis ihan sika ihana. Tuli oikee kylmät väreet ku kuunteli tota musaa, katto kuvia ja luki tätä postausta! Onks noi kaikki kuvat tältä vuodelta (paitsi noi joissa on joku muu vuosi)? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :D ja ei, kaikki on edellisilt vuosilt, en vaa ollu varma vuodesta jote en kirjottanu mitään ;D

      Poista
  5. äää nyt tuli kauhee joulufiilis :D mut tosi kiva postaus !:)

    VastaaPoista