Esittelyt

18. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 18. luukku, Mitkä ovat Tutorit?


Luukku 18

Monesti blogissani, sekä muiden saman tallilaisten blogeissa, puhutaan tutoroimisesta mitä ihmettä sekin mahtaa olla? En sitä ole koskaan kunnolla selittänyt täällä blogissa ja toivottavasti tämä pieni postaus saa ne jotka eivät Viikissä käy ymmärtämään paremmin mitä tarkoitan kun sanon että olen tallilla tutorina.

Olipa kerran paikka nimeltä Viikki. Tämä paikka on Eriksnäsistä muuttaneiden ponien ja hevosten nykyinen koti. Muuttovaiheessa joukko ponien hoitajia valittiin pestiin nimeltä tutor.

 Tallilla oli paljon pieniä ratsastajia sekä useita ratsastustunteja päivässä, joten tarvittiin joku joka auttoi saamaan koko homman pyörimään tallissa sillä välin kun ratsastuksenopettajat pitävät tunteja. Tässä vaiheessa tutorit tulevat kuvaan. He auttelevat siis tallissa ratsastajia laittamaan poneja kuntoon, auttavat viemään ja tuomaan ponikatraita tunneilta ja tunneille, yrittävät pitää tallin rauhallisena ja vaikka mitä muuta.

 Homma saattaa kuulostaa lähes samalta kuin hoitajana oleminen, mutta tutoreilla on enemmän velvollisuuksia, mutta myös enemmän vapauksia.

Tämän kahden tutorvuoteni aikana olen oppinut paljon lisää hevosten ja ponien hoidosta, olen oppinut tuntemaan kaikki tallin ponit paremmin, sekä muutenkin oppinut toimimaan erilaisten kaviokkaiden kanssa.

 Ja kaikkein tärkein asia mitä olen tutorina olemisen kanssa saanut on ystävyys. Suurimman osan muista tutoreista tunsin jo ennestään ja tallilla vietetyn ajan kanssa heistä on tullut läheisimpiä ystäviäni ja toivon että he pysyvät sellaisina aina ♥

kevät 2012
kesä 2012
kesä 2012
syksy 2012
syksy 2012
syksy 2012
talvi 2013

talvi 2013
kevät 2013
kevät 2013
kesä 2013
syksy 2013
Lopuksi kaksi videota meidän tutorleiriltä:





Tässä oli pieni kuvaus mitä tutorointi on. Aiheesta voisin kertoa vaikka mitä, mutta säästän teidät lukemisen vaivalta, ja jos jotain jäi epäselväksi kysykää vain!

PS. Arvontaan on vielä aikaa osallistua. Arvontaan pääset tästä ! 

13 kommenttia:

  1. tää oli tosi kiva :') voi noita aikoja ♥

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Tää on ihana postaus!! <3 ja noi kuvat :3 ollaa me hei aika söpöjä!! ja se on totta et on oppinu tuntee nii paljon uusii ihmisii jotka sit on kans tullu läheisimmiks ja sillai!! ♥

    VastaaPoista
  4. " Homma saattaa kuulostaa lähes samalta kuin hoitajana oleminen, mutta tutoreilla on enemmän velvollisuuksia, mutta myös enemmän vapauksia."

    muuten tää oli kiva, mutta mä ainaki jäin kaipaamaan vähän tarkennusta tohon ylläolevaan :D t. aina tän tutor-homman tarkoitusta mietiskellyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis tutorina periaattees talli on vähän niinku sen tutorin "vastuulla" tuntien aikana ja pitää kattoo et kaikki on ajallaan oikeis paikois. Ku suurin osa hoitajist on sen 10-12 et tutorit on sit vähän vanhempii ja auttelee sit kaikkien kaa.

      Et me siis saadaan syytteet jos jotain tapahtuu ;)

      Ja kiitos en oikee osaa selittää tätä juttuu sillei tekstinä :'D

      Poista
  5. voi että ♥ ihana postaus natte!! :)

    VastaaPoista
  6. Eikää... Ihana postaus, näis kuvis on nii paljo muistoi....<3 !!!

    VastaaPoista