Esittelyt

16. lokakuuta 2014

Uusia tuulia

  Miksi ei? Täällä blogissa en ole tätä vielä maininnut mutta aloitin siis vähän aikaa sitten toistaiseksi tunneilla ihan mulle uudella tallilla, nimittäin Stall Syrenbackassa. Kaverini sai minut sinne kokeilemaan irtotuntia, ja nyt kun muuta ei periaatteessa ole niin päätin sitten aloittaa viikkotunnit siellä. On aika jännää olla taas pelkkä tuntiratsastaja, ihan uudessa paikassa, uusien hevosten ja ponien parissa. Ja toistaiseksi tämä on ainakin ihan kiva ratkaisu: koulun takia ei oikein aika riitä mihinkään "vakavempaan" ja tuolla saan kokeilla vähän uusia tuulia.

  Tänään olin siis kolmatta kertaa Syrenbackassa tunnilla ja mulle oli laitettu listaan Runo-niminen eestinhevonen, jonka rauhassa laitoin kuntoon ennen tuntia. On niin erilaista olla tallilla jossa ei tunne hevosia, eikä monia ihmisiäkään. Olin innoisani kun sain mennä ihan uudella tuttavuudella, vaikka kaksi aikaisempaa tuntia olen mennyt tosi kivalla ponilla nimeltä Lissu. Lisäksi sain harvinaisen herkun mukaan tallille tänään, nimittäin kuvaajan, joka harmiksi ei oikein osannut käyttää tuota kameraa, joten kuvista ei tullut mitenkään hääppöisiä, mutta parista videopätkästä sain kursittua kokoon pienen koosteen tunnista.



  Maneesissa hyppäsin Runon selkään ja alkukäyntien jälkeen rupesimme tekemään tehtävää johon kuului avoja ja voltteja, ensin käynnissä myöhemmin harjoitusravissa. Välikäyntien jälkeen tehtävänä oli tehdä pohkeenväistöä pituushalkaisijalta uraa kohti ja vähän ajan kuluttua otettiin mukaan laukannostot jotka tehtiin suoraan väistöstä kun päästiin uralle.

  Runo oli alkusäätöjen jälkeen tosi kiva! Avot sujuivat ihan hyvin, vaikka Runo tuntui tosi tyhjältä ulkoa ja oli aika kovasti kiinni sisäohjassa. Ravi tuntui sopivasti eteenpäin menevältä, mutta videoilta katsottuna se olikin aika matelevaa ajoittain... Väistöissä Runo puski helposti ulospäin ulkolavalla, mutta pari hyvääkin pätkää saatiin. Laukkoja oli aika hankala ylläpitää joten ne ei ollut mitään kauhean kauniita katsottavia, mutta varsinkin viimeinen nosto oli aika hyvä joten siihen oli kiva lopettaa. Tykkäsin kuitenkin tästä symppiksestä hevosesta todella paljon!

  Apua kun katsoin noita klippejä joissa erottuu niin hyvin mun istunnan virheet: istun aivan liian usein ihan vinossa, käteni on tosi epävakaa vaikka kuinka yritän ja muutenkin istun ihan kummallisessa asennossa. Mietin kauan että viitsinkö jakaa tänne tämän videon, mutta laitoin sen nyt kuitenkin. Tuo on silti ekaa kertaa tuolla hevosella niin kenenkään ei kannata odottaa mitään erikoista. Mutta tässä lajissa ei ole koskaan ihan valmis ja se siinä kiehtookin. Aina voi parantaa, ja mulla nyt vain sattuu olemaan aika paljon parannettavaa...

10 kommenttia:

  1. Tää oli ihan uus juttu mulle että alotit ihan uudella talllilla, mut tosi kiva, kun pääset nyt ratsastelee ihan säännöllisesti!! Ja toi heppa näytti tosi symppikseltä ja teillä meni hyvin :)! Toivottavasti taas nähään piakkoin <3!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi Runo oli kyllä aika kiva :D Joo nähään!! Minä päivinä käyt viikissä tai sit voin tulla kuvaa sun tuntii husööhön? :D

      Poista
  2. Aika söpö poni, ja sä meet sila ihan sika hyvin! ♥(:

    VastaaPoista
  3. Oi tosi kivaa kun löysit paikan missä ratsastaa! Varmasti tosi kivaa alottaa jossain uudessa paikassa missä ei oo aiemmin menny niillä hevosilla, niin melkein joka tunti on jotain uutta :) Outoo se silti on kuvitella sut jossain muualla kun viikissä ratsastamassa! :D

    Hienosti menit kuitenkin ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, vaihtelu on kyllä ihan kivaa ja toi talli on aika kätevän matkan päässä meiltä Viikkiin verrattuna :)

      Kiitos kuitenkin! :)

      Poista
  4. Tosi kivan näköistä toi teidän meno kyllä! Ja Runo on kyllä sairaan kiva! :3

    VastaaPoista
  5. Miksi et alottanu uudelleen Viikissä?:( käykö Almakin tuolla;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaipasin vähän vaihtelua ja toi on aika lähellä meitä :) Alma ei käy tuolla.

      Poista