Esittelyt

17. maaliskuuta 2014

Onnistuneet rataharjoitukset, vähemmän onnistunut tunti



Voiko olla tyytyväisempi hevosen suoritukseen kuin mitä minä olen lauantaista? Muutenkin lauantai oli osittain ihan mahtava päivä!

 Lauantai aamun valmennus Hertalla ei mennyt kuitenkaan yhtään nappiin. Mikään ei sujunut. Pompin selässä kuin pahainen perunasäkki ja ohjastuntuma oli kauempana tasaisesta kuin koskaan. Mentiin lähes koko tunti ilman jalustimia ja hiottiin laukannostoja ihan ympyrällä. Kuinka minusta sitten tuntui kuin olisin taas alkeiskurssilla? Ainoastaan yksi ja viimeinen laukannosto sujui siedettävästi, muuten joko Hertta vain pidensi askeliaan tai parin laukkaaskeleen jälkeen putosi raviin. Meinasin jo antaa periksi. Miksi minä täällä taitavan hevosen selässä istun ja yritän ratsastaa vaikka mikään ei toimi?
  Tosiaankin ongelmani on siinä että Hertta tarvitsee tukevan ohjastuntuma ja minun heittelevä käsi ei pysty sitä herralle tarjoamaan. Joten noidankehä on valmis. Kuitenkin lopputunnista sain jälleen kerran käskyn pitää kiinni ulkokädellä jalustinhihnasta ja se auttoi kuin taikaiskusta. Hertta toimi viimeiset minuutit tosi hyvin. Mutta silti tunnista jäi vähän huono fiilis. Ehkä ensi kerralla sitten.

 Puolen päivän aikaan löysin itseni sitten jo harjaamassa Luckya ja laittamassa hevosta kuntoon rataharjoituksia varten! Tällä kertaa ohjelmassa olisi heB:0, jota en ole ennen mennyt. Toinen elämäni heB-rata, tavoitteena saada paremmat prosentit kuin viimeksi.
  Ehdin verrytellä oikein kunnolla ja tein paljon pieniä osia radasta. Radalle tullessa Lucky tuntui tosi hyvältä, ja yleisesti minua vaivaava suorituksen aikana syntyvä jännitys ei ollutkaan niin paha. Kaikki tuntui yllättävän rennolta. Alkutervehdyksen jälkeiset keskiravit diagonaalilla menivät hyvin, voltit venähtivät ehkä aavistuksen, käyntisiirtyminen oli hiukan töksähtävä, mutta ihan kiitettävä, laukannostoihin ja keskilaukkoihin olin tyytyväinen. Lopputervehdyksen jälkeen olin todella ylpeä Luckysta! Tuomarin super hyvän ja rakentavan palautteen jälkeen laskettiin prosenteiksi 66.4%
  En ole laittanut tänne ennen mitään videoita kun ratsastan Luckylla (eikä kuviakaan ole hirveästi) Tosiaankin se on siksi että ei meillä kovinkaan hyvin alussa mennyt, mutta nyt alkaa mennä jo siedettävemmin joten ehkä kehtaan laittaa videon meidän kouluradasta. Toki parannettavaa on vielä vaikka miten paljon.



 Vitsi saan olla iloinen että saan vuokrata noin mahtavaa tapausta! 

13 kommenttia:

  1. ohoh! Huimasti kehitystä

    VastaaPoista
  2. oho :D ihan mahtavat nuo keskiravit ja laukat ! Luckyllä oli tosi kivan tasanen muoto eikä se rikkonu sitä ees siirtymisissä mikä on välillä aika tyypillistä :D yksi vinkki että voisit ottaa vähän lyhyemmän ohjan, ainakin jossakin kohdissa sun ohjat valahti melko pitkiksi joten lyckystäkin tuli vähän pitkä ja se meni turhankin alas :) saat hevoseen enemmän ryhdikkyyttä vähän korkeammalla muodolla, jolloin se näyttää radallakin paremmalta ! ei tuossa kuitenkaan mitään vikaa ollut, super hienosti ! pitäis itsekkin uskaltautua menemään se b :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tästä neuvosta! :D Oon ittekki tiedostanu et ohjat valuu helposti liian pitkiksi, mutta yritän päästä siitä ongelmasta. Mutta itsekin yllätyin tuosta suorituksesta. Tuntuu ku Lucky jotenki tajuu et nyt on enemmän tosi kyseessä. Ja kiitos piristävästä kommentista! :D

      Poista
  3. Te veditte kyll tosi hyvin!! :)

    VastaaPoista
  4. Te veditte kyll ihan yyber hyvin!! hyvä natte&lucky! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :D ei sul menny killenkää kaa mitenkää huonosti :)

      Poista
  5. Woouu natte siis toi oli ihan kympin suoritus, tosi paljon kehitystä ja ootte kyllä loistopari :*!!

    VastaaPoista
  6. Ootte kehittyny luckyn kaa ihan sikana ja tää rataki oli ihan hirveen siisti!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D kiva et joskus edes näkyykehitystä xd

      Poista