Esittelyt

13. huhtikuuta 2013

Ratsastusvarusteeni

Pieni erikoispostaus omista ratsastusvarusteistani. Tein tämän tällein kuvamuodossa sillä en vain osaa sepittää yksinäni kameran edessä, joten kuvat saavat kelvata. Tässä ei ole ihan kaikkia varusteita sillä osa on tallilla yms. Lisäksi osa varusteita on aika likaisia, mutta mitäs pienistä.

 En ole mikään varuste intoilija, mutta onhan heppakaupoissa kiertely silti kivaa. Hirveästi "turhia" varusteita minulla ei ole, vielä...


 Ensin kypärä ja turvaliivi. Tuo ratsastuskypärä on ollut minulla jo tosi kauan. Se on Tattini merkkinen ja tollainen harmaa-musta, harmaalla tuuletusaukolla. Olen ollut hyvin tyytyväinen tuohon kypärään, mutta se rupeaa käymään vähän pieneksi, sillä pääni aivoni ovat tainneet kasvaa. Kypärä on muistaaksen Idän ratsusta.

 Steedsin, musta, palaturvaliivi on ostettu vuosi-pari sitten Hööksistä. Käytän turvaliiviä vain tosi harvoin (yleensä maastoesteillä ja joskus tavallisilla esteillä) ja käytin sitä varmaankin viimeksi kesällä. Mutta joo... ennen käytin paljon useammin, mutta minusta tuntuu epämukavalta ratsastaa turvaliivillä joten se on jäänyt vähän sinne kaapin pohjalle lojumaan.

  Omistan myös ihanat mustat, synteettiset chapsit joita käytän lähes aina kun ratsastan. Niistä ei nyt valitettavasti ole kuvaa.


 Sitten kengät vasemmalta. Tummanruskeat nahkaiset, Horzen jodhpurit kokoa 37 ovat olleet tosi hyvät ja talvellakin oikein hyvät kun niihin mahtuu ohut villasukkakin. Niissä on vetoketjut ja nappi takana, mutta niitä en availe kylläkään koskaan.

  Mustat Horzen talviratsastuskenkiä (koko 37) käytän enimmäkseen vain tallikenkinä ja olen ratsastanut niillä vain pari kertaa. Mukavan lämpimät ja niihin mahtuu monetkin sukat. Tuntuvat välillä vähän kömpelöiltä, mutta pohjat ovat hyvät ja en ole niillä pahemmin liukastellutkaan. 

  Reunimmaiset Horse Comfortin mustat nahka-jodhpurit, turvakärjillä ovat vähän sellaiset "varakengät" jotka on ostettu Keravan Horse&Riderista. Ne ovat vähän pienet ja käytin niitä paljon enemmän viime keväänä.

 Omistan myös Cavallosta ostetut Aiglen talviratsastuskengät, vähän noiden Horzen talvikenkien näköiset. Ovat kokoa 36 ja ovat toimineet minulla jo ainakin 4 vuotta. Tosi hyvä ostos! Kuvaa ei valitettavasti ole.


  Hanskat vasemmalta:
   Mustat vähän paksummat hanskat ovat myös aika "vara" sain ne joskus kauan sitten lahjaksi, mutta ne ovat vähän epämukavat ja en ole niitä kauheasti käyttänyt. Mutta sopivat aika hyvin välikausi hanskoiksi.

    CRW:n musta-ruskeat, nahka hanskat tuollaisella neuloksella ovat tosi kivat ja mukavat ja niillä saa hyvän otteen ohjista. Hyvät ja käytännölliset, mutta nuo ovat sen verran kuluneet että pari reikää niistä jo löytyy.

   Sini-ruskea ruudulliset kolmisormiset toppahanskat, ovat käytössä kovilla pakkasilla. Näillä on kylläkin aika vaikeaa ratsastaa ja tuntuu taas kerran aika kömpelöltä, mutta mieluummin niin kuin että näpit jäätyvät kokonaan.

 Parit muutkin hanskat löytyy, mutta eivät nyt sattuneet kuvaan.


  Ratsastushousut vasemmalta: 
   Ruskeat polvipaikkaiset ratsastushousut olen saanut kaveriltani ja ovat olleet ihan hyvät. Mukavat ja talvellakin alle mahtuu paljon vaatetta.
   
   Ruskea-beige ruudulliset kokopaikkaiset housut ovat tosi hyvät ratsastaa. Tykkään kokopaikoista.

  Hööksistä ostetut "farkku" ratsastushousut polvipaikoilla ostin alesta. Ennen pesua tosi hyvät mutta kun ne ovat pari kertaa pesukoneessa olleet niihin on tullut tuollaisia "ryppyjä" kuten kuvasta vähän huomaa. Ja ne rypyt eivät lähde pois, mutta kun housut muuten ovat ihan hyvät niin miksi en käyttäisi?

 Omistan myös parit vanhat ratsastushousut jotka tarvitsevat paikkausta, mutta käyvät muuten ihan ok.


Raipat ylhäältä alas:
  Mintunvihreä kouluraippa on ostettu Helsinki HorseFairilta ja en ole vielä(kään) ehtinyt kokeilla sitä. Nasselle kun ei muutenkaan oikein tarvii raippaa.
  
 Musta Fleckin este/yleisraippa Cavallosta on ollu käytössä jo jonkin aikaa, mutta viimeaikoina en ole kovinkaan paljon sitä tarvinnut. Mukava kädessä ja laadukas materiaali tekevät siitä hyvän ja kestävän.

  Vaaleansini/harmaa yleisraippa on iha hyvä perusraippa. En yleensä jaksa raahata omia raippoja viikkiin sillä lähden sinne yleensä suoraan koulusta ja vältän kaiken turhan mukana kantamista. Lisäksihän sieltä voi lainata raippaa.


 Sukkiakin löytyy jonkin verran, tuossa on vain osa. Eniten pidän noista vasemmalla olevista mintunvihreä-valko-sinisistä sukista. 

 Tuossa oli nyt osa ratsastusvarusteistani, lisäksi löytyy myös kaiken maailman muuta pikku tilbehööriä, mutta toivottavasti piditte tästä ja jaksoitte lukea edes osan mun pitkistä ja tylsistä selostuksista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti